WINGS AND HINGES
top of page

WINGS AND HINGES


This beautiful hinged bracelet with wings by Natalya Aleksandrova reminds us of ancient cultures, fantasy and fairy tales. It could have magical properties and take you to a mythical world when you put it on. It could have even be worn by an ancient Egyptian queen, perhaps by Cleopatra herself. The combination of blue and shiny gold catches your attention and the detailed texture makes you want to touch the bracelet.


Being passionate about different arts and crafts for all her life, Natalya was looking for the right way to channel her creativity. She always wanted to make something meaningful and decorative that people could wear to express their attitude to life.


Her first attempt with polymer clay was in 2011 and she says the experience truly turned her world upside down and completely occupied her mind. Even though she works with many different mediums and materials to make her jewellery pieces, polymer clay remains the main material in her artwork. She loves it for the unlimited possibilities it gives her to imitate different materials and for being durable and lightweight at the same time.


Natalya’s main sources of inspiration are nature, ethnic jewelry and paintings, and fairy tales. Symbols play an important part in her art. She says she very much loves making wings and feathers as they symbolize both lightness and strength. She admits that drawing line by line to create the feather texture is a kind of meditation for her. The feeling of tranquility present in her creative process certainly reflects in this beautiful bracelet.


-


Tento krásný náramek s křídly, který se otevírá pomocí pantu, je dílem Natalye Aleksandrovy. Připomíná nám starověké kultury, fantasy a pohádky. Klidně by mohl být kouzelný a přenést vás do mytického světa, když si ho nasadíte. Nebo by mohl být nošen nějakou starověkou egyptskou královnou, třeba samotnou Kleopatrou. Kombinace modré a zářivě zlaté barvy na náramku vás zaručeně upoutá a jeho detailní textura vás přímo vybízí, abyste se jej dotkli.


Natalya, která je po celý svůj život nadšená uměním a různými řemesly, hledala správnou cestu, kterou by mohla svou kreativitu nasměrovat. Vždycky chtěla vytvářet něco smysluplného a ozdobného, co by lidé mohli nosit, aby vyjádřili svůj životní postoj. Její první pokusy s polymerovou hmotou se uskutečnily v roce 2011 a Natalya říká, že tato zkušenost jí převrátila život vzhůru nohama a zcela ovládla její mysl.


Přestože ve svých špercích kombinuje různé materiály, polymerová hmota zůstává hlavním médiem, ze kterého tvoří. Polymer miluje zejména proto, že jí poskytuje nekonečné možnosti imitace různých dalších materiálů a také proto, že je pevný a zároveň lehký.


Natalyiným hlavním zdrojem inspirace jsou příroda, etnické šperky a malby, a také pohádky. V její tvorbě hrají výraznou roli symboly. Natalya říká, že velmi ráda tvoří křídla a peří, protože symbolizují lehkost a sílu. Přiznává, že vytváření textury křídel čáru za čárou je pro ni jako meditace. Pocit klidu prostupující jejím tvůrčím procesem se rozhodně odráží v tomto nádherném náramku.




227 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page