LIFELONG LOVE
top of page

LIFELONG LOVE


We’re always happy to introduce a Czech artist to you. Today we chose Martina Dědková, whose amazing silkscreen jewellery we’ve been admiring for quite some time now. So let’s take a closer look at Martina and her artwork.


She started working with polymer clay in 2010, after a friend of hers told her about this great material. Martina wasted no time, bought a few blocks of clay and started exploring the possibilities of the medium. Before that she used to knit to satisfy her need to create, but she was not satisfied with the slow process. In contrast, polymer clay turned out to be a perfect alternative for her.


Martina appreciates the fact that creating with polymer is relatively fast and you don’t need many tools, and yet the results are wonderful. Although she’s an accountant by profession, she says that polymer art is her lifelong love. She passionately learns new techniques from both Czech and international polymer clay artists. One of her favourite techniques is silkscreen printing on polymer. As you can see, Martina has a great sense of detail and colour and she perfectly combines polymer components with beads and interesting stringing material.


Martina is inspired mainly by nature, fabric prints and various other materials she has at hand. And there’re usually a lot of crafting supplies in her stash, because hoarding them is another hobby of hers. When we’re looking at her jewellery, we must say that her creative stash is a real treasure trove. Enjoy the beautiful design and colours of Martina’s artwork.


-


Vždycky nás moc těší, když vám můžeme představit práci některého z českých tvůrců. Dnes naše volba padla na Martinu Dědkovou, jejíž krásné sítotiskové kolekce obdivujeme už nějakou dobu. Pojďme se tedy s Martinou a její tvorbou seznámit podrobněji.


Tvořit s polymerovou hmotou začala v roce 2010, poté co jí o tomto úžasném materiálu řekla kamarádka. Martina nelenila, okamžitě nakoupila pár kostiček a začala zkoušet, co hmota umí. Předtím své nutkání tvořit zaháněla pletením, které ale bylo velmi zdlouhavé a poměrně netrvanlivé. Polymerová hmota byla tedy pro Martinu skvělou alternativou. Oceňuje na ní to, že i když je poměrně nenáročná na čas a pomůcky, lze s ní dosahovat úžasných výsledků.


Přestože je povoláním účetní, říká, že polymer je pro ni láskou na celý život. Velice ráda se učí nové techniky od různých českých i zahraničních polymerových umělců. K jedné z jejích nejoblíbenějších technik patří sítotisk. Jak můžete vidět na špercích, které vám dnes přestavujeme, Martina má skvělý smysl pro detail a barvy a polymerové komponenty vhodně kombinuje s korálky a zajímavým návlekovým materiálem.


Martinu inspiruje zejména příroda, potisky látek i materiál, který má k dispozici. A obvykle ho má opravdu hodně, protože hromadění kreativních potřeb patří k jejím dalším koníčkům. Při pohledu na její šperky je zcela jasné, že její kreativní zásoby skrývají skutečné poklady. Pokochejte se i vy krásným designem a barvami v jejích tvorbě.



170 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page