JAPANESE CANES
top of page

JAPANESE CANES


The period after 1990, when Nan Roche introduced the mokume gane technique and published the first book about polymer clay, and when Lindly Haunani and Tory Hughes started experimenting with combining translucent clay and metallic foils, is also the time when the first polymer cane appeared. It can be described as a polymer clay cylinder with various designs which always remain the same on the cross section wherever it is cut.


Japanese artist Masako Inabe has recently enchanted the polymer clay scene with her subtle blended veneers that resemble extruded patterns. She creates them patiently by hand, drawing inspiration from her home country.



Even though it may seem that everything in the world of polymer clay has already been invented, it is not so. With precision, fresh ideas and a little bit of humbleness, each of us can discover thousands of options hidden in every technique. Read the article about polymer clay canes and their history in the latest issue of the Polymer Week Magazine.


-


V období po roce 1990, kdy Nan Roche představila techniku mokume gane a vydala první knihu o polymeru, Lindly Haunani a Tory Hudges začaly experimentovat s kombinacemi transparentní hmoty spolu s metalickými foliemi, můžeme také přibližně určit, kdy se na scéně objevil první cane. Rolička z polymerové hmoty s různými motivy, kterou můžete rozkrojit v jakékoliv části, přičemž její vzor zůstane všude stejný.


Vytvářet z polymeru obrovské vzory, trpělivě si pohrát s jejich redukováním a mít využití pro tisíce vzniklých plátků, je sice zajímavý proces, ale ne vhodný pro každého. Masako Inabe z Japonska nedávno okouzlila svými jemnými blendovanými vzory, které na první pohled vypadají jako z extruderu. Masako je ovšem vytvořila ručně. S trpělivostí, v jemných barevných kombinacích a s inspirací ze své rodné země.


I když to na první pohled vypadá, že v polymerovém světě bylo již vše objeveno, není tomu tak. Každá další technika v sobě ukrývá tisíce dalších možností a spolu s precizností, čerstvými nápady a pokorou, je může každý z nás objevit. Přečtěte si celý článek o canes a jejich historii v posledním čísle časopisu Polymer Week Magazine.




687 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page