A BOX FULL OF KEYS
top of page

A BOX FULL OF KEYS


The signature style of the renowned Czech polymer clay artist Eva Hašková‘s is easily recognizable due to its strongly organic feel and unmistakable colour palette. Like any great artist, Eva doesn’t stay inside her box. She ventures outside and challenges her imagination to go in unexpected directions.


This also means that Eva doesn’t make just jewellery. She is known for her impressive – and incredibly labour-intensive – vases and other decorative objects. This time we would like to show you her decorated tin boxes inspired by steampunk. Steampunk can be defined as a subgenre of fantasy and there are many fans of this style worldwide.


The idea for these boxes first came to Eva after attending the workshop taught by Alex Hernandez at Polymer Week in the summer 2017. It took on the form of round boxes decorated with some distinctly steampunk elements. She took some time to develop the concept and then she came with the updated version. This time the boxes are rectangular and decorated with lovely vintage keys. Each of the keys is hand modelled without using molds and the boxes are aged with paint.


What do you think is in the boxes? Maybe there are some secrets hidden inside, who knows. One thing is for sure, leaving your comfort zone is the key to creativity, so make some time and create something totally unexpected.


-


Osobitý styl renomované české polymerové umělkyně Evy Haškové je snadno rozpoznatelný díky zřetelně organickému charakteru a nezaměnitelné barevné paletě. Jako každý skvělý umělec ani Eva nezůstává zavřená uvnitř své „žánrové škatulky“. Odvažuje se ven a nutí svou představivost vydat se novými směry.


To také znamená, že Eva netvoří pouze šperky. Je známá i pro své úchvatné a velmi pracné vázy a další dekorativní objekty. Tentokrát bychom vám rádi představili její zdobené plechové krabičky inspirované steampunkovým stylem. Steampunk se dá definovat jako podkategorie žánru fantasy, která má množství fanoušků po celém světě.


Nápad na krabičky Eva poprvé dostala poté, co se zúčastnila workshopu vyučovaného Alexem Hernandezem na Polymer Weeku v létě 2017. Zhmotnila ho v podobě kulatých krabiček s výrazně steampunkovými prvky. Nápad pak nechala nějakou dobu zrát, než přišla s krabičkami novými. Tentokrát jsou hranaté a dekorované půvabnými starobylými klíčky. Každý z nich je ručně modelován bez použití formy a poté jsou krabičky patinovány barvami.


Co myslíte, že se v krabičkách skrývá? Možná jsou uvnitř ukryta nějaká tajemství. Kdo ví. Jedna věc je však jistá, klíčem ke kreativitě je vystoupení z naší komfortní zóny, proto si udělejte trochu času a vytvořte něco nečekaného.



161 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page