SHADES OF GREY
top of page

SHADES OF GREY


Anna Bragina is famous for her bold, stylized nature-inspired jewellery. She usually creates chunky hollow pieces that attract attention everywhere you wear them. Anna loves minimalist design, glass and simple patterns. Many of her pieces are created with Anna’s signature highly glossy finish, which adds dimension to her jewellery. 


In today’s post we would like to show you piece from her studio in a slightly different style. This time it’s not about shine – textures play the main role in this collection. All the necklace, earrings and rings are monochromatic, made in the shades of grey.


Anna plays with extruded ribbons of clay to form blended coils or more organic, flower-like rosettes. There are also tiny tubes in different lengths in which light and shadow create interesting effects.


Regardless of the style Anna’s pieces are always original, harmonious and perfectly crafted. And in case you would like to learn more about her artwork, we have a tip for you. Anna is one of the polymer clay artists featured in our book A New Generation of Polymer Clay, where you can find also her beautiful tutorial.


-


Anna Bragina je známá svými výraznými, stylizovanými šperky, které se často inspirují přírodou. Obvykle tvoří rozměrnější duté kousky, které přitahují pozornost všude, kam je vezmete. Miluje minimalistický design, sklo a jednoduché vzory. Mnoho svých šperků vytvořila svou charakteristickou technikou s vysokým leskem, který šperkům dodává hloubku. 


V dnešním příspěvku bychom vám však chtěli představit kousky z jejího ateliéru v poněkud odlišném stylu. Tentokrát to nebude o lesku – hrají zde hlavní roli textury. Celá kolekce je monochromatická, náhrdelník, náušnice a prsteny jsou vyrobeny v odstínech šedé. Anna si hraje s extrudovanými pásky hmoty a vytváří blendované spirálky nebo organičtější, květinám podobné rozety. Najdeme tu také malé trubičky v různých délkách, ve kterých světlo a stín vytváří zajímavé efekty.


Bez ohledu na styl jsou Anniny kousky vždy originální, harmonické a do detailu promyšlené. A pokud se o Annině tvorbě chcete dozvědět víc, máme pro vás tip. Anna je jednou z polymerových umělkyň v naší knize A New Generation of Polymer Clay, kde můžete najít také její krásný návod.



EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page