RIPE ART
top of page

RIPE ART


Each new piece that comes out of 2Roses studio is a proof of high quality, great design and creative approach that its co-owner, the American artist Corliss Rose, has been maintaining throughout her artistic career. Today we would like to show you her polymer clay brooch titled "Low Hanging Fruit".


The brooch has a hollow-form construction and uses silver foil, acrylic paint and alcohol ink as a surface treatment. The wire leaf element and the pin back are hand fabricated from nickel. We really appreciate the composition of the piece as well as the surface effects. The piece is not interesting only from the visual point of view – it also has an interesting origin story.


Elements for this piece are part of an ever-evolving In Progress Box that Corliss and John, her husband and partner in creative crime, keep in their studio. They use it as a stash of things whose time hasn’t come yet. Corliss says that early in their creative career, they were wisely advised to not throw elements away because they didn't quite fit their vision or direction. She adds that their In Progress Box has served them well and has provided much inspiration throughout the years.


If you like the brooch and want to find out more about Corliss and John’s recent artwork, we have great news for you. Corliss is one of the contributors to the latest issue of Polymer Week Magazine. Her article is full of great insights into their creative process and it’s definitely worth reading.


-


Každý nový kousek, který vychází ze studia 2Roses, je důkazem vysoké kvality, skvělého designu a kreativního přístupu, který si jeho spolumajitelka Corliss Rose udržuje po celou dobu své umělecké kariéry. Dnes bychom vám rádi představili její novou polymerovou brož s názvem „Low Hanging Fruit“ (nízko visící plody).


Brož má dutou konstrukci a k povrchové úpravě je použita stříbrná kovová fólie a akrylová barva, doplněná alkoholovými inkousty. Drátěný list a brožový můstek jsou ručně vyrobeny z niklu. Moc se nám líbí celková kompozice šperku, stejně jako použité povrchové efekty. Tento kousek však není zajímavý jen z vizuálního hlediska, má také zajímavý příběh.


Prvky použité při výrobě šperku byly součástí krabice s názvem „In Progress Box“ (tedy něco jako krabice na rozpracované projekty), jejíž obsah se neustále vyvíjí a kterou mají Corliss a John, její manžel a spolutvůrce, ve svém ateliéru. Používají ji jako zásobárnu na věci, jejichž čas ještě nepřišel. Corliss říká, že na začátku jejich kreativní kariéry jim někdo moudře poradil, aby nevyhazovali žádné prvky a komponenty, které nezapadají do jejich aktuální vize nebo směru. Dodává, že jim tato krabice velmi dobře slouží a během let jim poskytla spoustu inspirace.


Pokud se vám brož líbí a rádi byste se dozvěděli víc o nejnovější tvorbě Corliss a Johna, máme pro vás skvělé zprávy. Corliss je jednou z autorek nejnovějšího čísla časopisu Polymer Week. Její článek je plný skvělých vhledů do jejich tvůrčího procesu a rozhodně stojí za přečtení.



EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page