POLYMER CLAY BOWLS
top of page

POLYMER CLAY BOWLS


Maybe you‘ve sometimes made a really nice kaleidoscope cane and were wondering how to use it. Pete Miller turns kaleidoscope tiles into polymer clay bowls and he does it very well. Bowls (and vessels in general) are among the less frequent objects artists create from polymer clay and even Pete discovered the joy of making bowls by accident. His original intention was to cover a kitchen bowl with a layer of polymer clay to see if it would stick permanently. That didn‘t turn out very well but just like that Pete found his favourite thing to make from polymer.


Pete, who‘s American, started working with polymer clay four years ago and since then he went through a learning curve striving to constantly improve his colour and pattern coordiantion. Being meticulous plays an essential role in his art because the cane slices need to be uniform and placed carefully in order to align perfectly.


Claying is currently a self-supporting hobby for Pete, but he does take part in local art shows. He says he wants to get more experience and he definitely hopes that his brand, Apollo‘s Tale, will keep growing. Spend some time exloring the mind-boggling veneers and colours in Pete‘s work. His bowls definitely deserve it!


-


Možná už se vám někdy stalo, že jste vytvořili opravdu pěkný kaleidoskopový cane, ale nevěděli jste, jak jej využít. Pete Miller používá kaleidoskopové plátky k výrobě misek a jde mu to velmi dobře. Misky (a různé nádoby obecně) nepatří zrovna mezi nejčastější výrobky z polymerové hmoty a tak Pete objevil radost z jejich tvoření náhodou. Původně měl v plánu pokrýt obyčejnou kuchyňskou mísu polymerem, aby zjistil, zda na ní bude polymer držet. To úplně nedopadlo, ale Pete díky tomu zjistil, co bude z polymeru vyrábět.


Pete, který žije v USA, začal s polymerem pracovat před čtyřmi lety a od té doby se snaží neustále zdokonalovat v oboru. Zaměřuje se při tom hlavně na vylepšování a ladění souhry barev a vzorů. Při jeho způsobu práce s hmotou je zásadní přesnost, jelikož plátky kaleidoskopu musí být stejnoměrné a přesně umístěné, aby na sebe vzory dokonale navazovaly.


Tvoření z polymeru je pro Peta zatím pouze koníčkem, který si na sebe vydělá. Se svou tvorbou se pod značkou Apollo‘s Tale účastní místních uměleckých výstav a trhů a doufá, že značka bude dále růst. Udělejte si chvilku a prozkoumejte úžasné vzory a barvy na Petových miskách. Stojí to za to!






317 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page