OUTSIDE THE BOX
top of page

OUTSIDE THE BOX


Maybe because she has a degree in mathematics, or because she worked as a physicist, Paula Kennedy is attracted to symmetry. So taking Carol Simmons’ master cane workshops were very appropriate for her.


Paula Says that the idea of boxes just came spontaneously to her and Carol’s technique for creating multiple precise kaleidoscopes from a master cane was the perfect tool to use to make box tops. She has been working in polymer clay for about 14 years. She usually makes jewellery, but from the beginning she was interested in making boxes whether it was covering Altoids tins or cigar boxes. And when she began taking metalsmithing classes in 2011, creating custom boxes was a natural extension.


Polymer was a part of her metal creations from the beginning. But not all Paula’s creations are symmetric, especially when combining metal and polymer. Sometimes a polymer piece inspires her to come up with a box or jewellery piece to enhance it. The polymer part usually comes first and the metal portion is designed to fit the polymer.


When looking at Paula’s artwork, you might be wondering where all the exquisite colour combinations come from. She says that taking workshops from Lindly Haunani and Maggie Maggio has made a huge difference in her approach to colour. Make sure you have enough time to explore and appreciate Paula’s wonderful boxes.


-


Možná je to proto, že vystudovala matematiku, nebo že pracovala jako fyzik, Paula Kennedy má každopádně ráda symetrii. Workshop na téma kaleidoskopů s Carol Simmons byl tedy pro Paulu skvělou volbou. Paula říká, že nápad na zdobené krabičky k ní přišel spontánně a Carolina precizní technika vytváření kaleidoskopů z velkého canu byla perfektním způsobem, jak víčka krabiček odekorovat.


S polymerem pracuje asi 14 let. Obvykle tvoří šperky, ale o zdobení krabiček polymerem se zajímala hned od začátku své tvorby. Nejdříve pokrývala plechové krabičky od bonbónů nebo doutníků a když se začala učit pracovat s kovem, vytváření originálních krabiček bylo přirozeným pokračováním. Kov vždy kombinovala s polymerem.


Ale Paula netvoří jen symetrické kousky, obzvlášť když kombinuje oba materiály. Někdy ji polymer inspiruje k vyrobení kovové krabičky nebo šperku, který dá polymerovému komponentu vyniknout. Polymerová část výrobku vždy vzniká jako první a kov se jí přizpůsobuje.


Když se díváte na Pauliny výtvory, možná si lámete hlavu, odkud se berou její překrásné barevné kombinace. Paula přiznává, že workshopy s Lindly Haunani i Maggie Maggio velmi změnily její přístup k barvám a zacházení s nimi. Ujistěte se, že si na Pauliny báječné krabičky uděláte dostatek času, stojí za ocenění.



199 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page