GIFTS OF NATURE
top of page

GIFTS OF NATURE


Oletta brand was created in 2010. It was founded by Olga Makhova, a young jewellery designer from Russia. Before discovering polymer clay, she created her first jewelry lines using glass, wood and acrylic beads. Eight years ago Olga encountered polymer and it immediately interested her as material. She recalls that the first thing she made in polymer clay was a pair of earrings with pink roses. Modeling flowers totally absorbed her and it is still her favourite activity.


In her current artwork, Olga like to combine different materials such as wood, metal, glass, natural stones, seashells, feathers, foamiran, cotton, and other in order to create beautiful floral pieces.


She finds her inspiration in the nature and her jewellery is not only about plants and flowers. For example, she created the entire collection with different birds a few years ago. She loves polymer clay for its durability and versatility. She strives to create jewellery that lifts up your mood and bring positive emotions to your every day life.

.

Olga confesses that she likes commission work and she is always happy to fulfil her customers wishes. She also loves to be in touch with her fans, so she is very active on her social media. In 2015 she started a YouTube channel where she shares bits and pieces of her creative process. If you want to take a look into her studio, don’t hesitate to check out her Instagram profile.


-


Značka Oletta vznikla v roce 2010. Založila ji Olga Makhova, mladá ruská designérka šperků. Než objevila polymerovou hmotu, vytvořila několik kolekcí ze skla, dřeva a akrylových korálků. Před osmi lety poprvé narazila na polymer a okamžitě ji zaujal. Vybavuje si, že úplně prvním výrobkem, který z polymeru vymodelovala, byly náušnice s růžovými růžičkami. Modelování květin ji tenkrát úplně pohltilo a dodnes patří k jejím oblíbeným činnostem. 


V současnosti Olga ve své tvorbě kombinuje různé materiály jako například dřevo, kov, sklo, přírodní kameny, mušle, peříčka, foamiran, textil a další, z nichž tvoří krásné květinové šperky. Inspiraci často nachází v přírodě, ale neomezuje se jen na květiny a rostliny. Před několika lety vytvořila celou kolekci složenou z různých druhů ptáků. Na polymeru miluje především jeho odolnost a všestrannost. Její snahou je vytvářet šperky, které vám zvednou náladu a přinesou do vašeho každodenního života pozitivní emoce.


Olga se nám svěřila, že moc ráda pracuje na zakázkách a vždycky ji těší, když může plnit přání svých zákazníků. S těmi je velice ráda v kontaktu prostřednictvím sociálních sítí. V roce 2015 si založila vlastní kanál na YouTube, kde sdílí střípky ze svého kreativního proces. Pokud chcete nakouknout do jejího ateliéru, neváhejte a navštivte její profil na Instagramu.


155 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page