EARTHY JEWELLERY
top of page

EARTHY JEWELLERY


The robust jewellery made by the talented Nadezhda Plotnikova has a distinctly organic feel about it. She uses a range of different textures that invite you to touch the jewellery and play with it. She often combines cracked and heavily textured surfaces with areas of smooth clay to achieve balance in her necklaces and bracelets.


Her colour palette consists of mostly muted shades of brown, green and blue, but she also can also work very well with brighter, more saturated colours. Nadezhda uses contrasts very well. She creates visually attractive effects by adding a pop of colour to an otherwise understated colour scheme.


Nadezhda, who lives in a small city in Russia, started working with polymer clay six years ago. She says that there are a lot of artists of different directions in her city, but – just like many of us – she fell in love with polymer. She likes to try different techniques and do experiments with the design of her pieces.


She greatly enjoys creating polymer clay jewelry, because when she sculpts, she can lose herself in her dreams and fantasies.


-


Robustní šperky z dílny talentované Nadezhdy Plotnikove působí silně organickým dojmem. Používá široké spektrum různých textur, které vás přímo vybízení k tomu, abyste se jejích šperků dotýkali a pohrávali si s nimi. Často kombinuje popraskané a jinak výrazně texturované plochy s hladkým povrchem, aby dosáhla vyváženosti svých náhrdelníků a náramků.


Její barevná paleta obsahuje většinou tlumené odstíny hnědé, zelené a modré, ale velmi dobře dokáže pracovat také s jasnějšími, sytějšími odstíny. Nadezhda velmi dobře využívá kontrastů. Přidáním výrazného barevného akcentu do jinak barevně tlumeného šperku dosahuje vizuálně zajímavých efektů.


Nadezhda, která žije v malém městečku v Rusku, začala s polymerovou hmotou pracovat před šesti lety. Říká, že v jejím městě žije mnoho umělců, kteří tvoří různými technikami, ale ona se – stejně jako mnoho z nás – prostě zamilovala do polymeru. Velmi ráda zkouší nové techniky a experimentuje s designem svých výtvorů.


Tvorbu šperků z polymeru si moc užívá, protože když tvoří, může se naplno ponořit do svých snů a fantazií.



216 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page