A WAVE OF POSITIVE ENERGY
top of page

A WAVE OF POSITIVE ENERGY


The French artist Caroline Cornic Isola is the artist behind Klick’ART. She creates colourful, playful and optimistic jewellery, often very funny and whimsical. Her pieces almost always to tell a story, they actually strongly resemble wearable graphic novels. Each necklace, bracelet or pair of earrings is bursting with positive energy.


Caroline has been drawing since her childhood. Her love of this form of expression is obvious. She explains that for her, polymer is a way of bringing her drawings to life. Her jewellery often makes people smile because of its humor. Caroline points out that it is very important for her to provoke an emotion. To achieve this, the technique she uses should not take over, it must seem simple.


Her necklace nicely demonstrates how she applies this rule. The shapes of the beads suggest movement or highlight a strong element and the facial expressions are exaggerated. The necklace as a whole is simplified to the maximum. Caroline’s jewellery embodies the fact that art allows us to escape from reality and envisage anything. We feel really amused by her art. And how about you?


-


Francouzská umělkyně Caroline Cornic Isola tvoří pod značkou Klick’ART. Šperky z její dílny jsou pestrobarevné, hravé a optimistické, často také velmi vtipné. Skoro vždy v nich najdete ukrytý příběh a mnoho z nich připomíná komiks, kterým si můžete ozdobit uši, krk, či zápěstí. Každý její náhrdelník, náramek, nebo pár náušnic doslova překypuje pozitivní energií.


Caroline kreslí od dětství a její láska ke kresbě je z jejích šperků jasně patrná. Vysvětluje nám, že práce s polymerem je pro ni způsob, jak svým kresbám vdechnout život. Pohled na její šperky vám vykouzlí úsměv na tváři díky svému osobitému humoru. Caroline zdůrazňuje, že je pro ni velmi důležité, aby její šperky vyvolávaly emoce. Aby toho dosáhla, musí používat techniku, která nebude šperku dominovat a nestrhne na sebe příliš mnoho pozornosti.


Tento náhrdelník hezky ilustruje, jak Caroline zvolený přístup uplatňuje v praxi. Tvar korálků naznačuje pohyb a podtrhuje nejdůležitější prvky šperku, výrazy obličejů jsou záměrně přehnané. Náhrdelník jako celek je maximálně zjednodušený. Carolininy šperky ztělesňují fakt, že umění nám dává možnost uniknout z reality a přestavit si úplně cokoliv. Nás rozhodně pobavily. A vás?



184 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page