TASTY BITES
top of page

TASTY BITES




At twenty five, Rina Vellichor still didn't know who she wanted to be when she grew up. She worked many different jobs and tried all possible types of handmade techniques, but she couldn't find myself anywhere until she learnt about the existence of polymer clay.


Her life turned upside down when her husband gave her a pasta machine for polymer clay and a certificate for a hobby shop. Creating with polymer completely took over her life – she sculpted before work, after work and at night instead of sleeping.



During working hours, she collapsed from fatigue and could not wait for the end of the working day. This was going on until her husband suggested that she left her day job and fully engage in creativity. And she did it.


Rina says that for her creating polymer clay miniatures isn't just a hobby. It’s her calling that she had been trying to find for so long. She enjoys each new miniature, as if she created it for herself. This is probably because inside she’s still the same little girl who loves to arrange doll's tea parties.


All the attention she pays to every single creation is evident in the final result. Her food miniatures are incredibly realistic and they look so tasty that you feel the urge to take a bite. But Rina creates more than just miniature food, her range includes flowers, animals and different decorations.


The Russian artist says that her ultimate goal is to make as many people as possible to be happy thanks to her artwork. That’s the reason why she is very active on her YouTube channel, where she shares video tutorials in which she shows her techniques and tricks to make the sculpting process easier and more enjoyable. We have to warn you though – watching Rina sculpt is truly inspiring and highly addictive.


-


Když bylo Rině Vellichor dvacet pět let, stále ještě nevěděla, čím chce být, až vyroste. Vyzkoušela mnoho různých zaměstnání a všechny možné rukodělné techniky, ale pořád se v ničem nemohla najít. Tedy až do doby, kdy se dozvěděla o existenci polymerové hmoty.


Život se jí obrátil naruby, když jí manžel dal strojek k práci s polymerem a také poukázku do obchodu s kreativními potřebami. Tvoření z polymeru úplně převzalo vládu nad jejím životem – modelovala před prací, po práci a v noci místo spaní. Během pracovní doby kolabovala únavou a nemohla se dočkat jejího konce. Takhle to pokračovalo až do doby, kdy její manžel navrhl, aby z práce odešla a začala tvořit naplno. A to také udělala.


Rina říká, že tvoření polymerových miniatur pro ni není jen koníček. Je to poslání, které se tak dlouho snažila najít. Každý nový kousek si užívá tak, jakoby ho vytvořila sama pro sebe. To je asi tím, že uvnitř stále zůstává tou stejnou holčičkou, která ráda organizuje čajové dýchánky pro své panenky.


Všechna ta pozornost, kterou své práci věnuje, se jasně ukazuje na výsledné kvalitě její tvorby. Miniatury jídla z jejího ateliéru jsou neuvěřitelně realistické a vypadají tak chutně, že prostě máte chuť si kousnout. Ale Rina netvoří jen miniaturní jídlo, její záběr zahrnuje také květiny, zvířata a rozmanité dekorace.


Ruská umělkyně nám svěřuje, že jejím hlavním cílem je udělat co nejvíce lidí šťastných díky své polymerové tvorbě. To je také důvod, proč je velmi aktivní na svém YouTube kanálu, kde zdarma sdílí své video návody, ve kterých se se svými příznivci dělí o tipy a triky pro snadnější a zábavnější modelování. Musíme vás však varovat, sledování jejích videí je skutečně inspirativní a vysoce návykové.




230 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page