SPRING ROMANCE
top of page

SPRING ROMANCE


Subtle pastel colours, cut out vines and leaves and delicate flowers – all that contributes to the original style of Jacquelin Edkin’s jewellery. Given the small size of her pieces, we really have to admire how precise and clean her work is.


Jacquelyn started using polymer clay quite a few years ago and she has experimented with different styles over the years. She says that she has just recently managed to develop her own style. We asked Jacquelyn to tell us a bit more about her technique. The first step is to prepare a thin cured layer of clay, sometimes with a little abstract flower on it. Then she cuts out the leaf or stem detail with a saw.


Jacquelyn confesses to loving this style of jewelry because she has always been drawn to small details. It is not surprising that her inspiration comes mostly from the nature and all things floral. We especially like the variation of shapes and the subtle pastels that make her romantic jewellery particularly suited for the spring.


-


Jemné pastelové barvy, vyřezávané větvičky, lístky a něžné kvítky – to vše je součástí originálních šperků, které tvoří Jacquelyn Edkin. Vzhledem k tomu, jak drobné šperky vytváří, musíme opravdu obdivovat přesnost a čistotu její práce.


Jacquelyn pracuje s polymerovou hmotou již několik let a během té doby experimentovala s mnoha různými styly. Přiznává, že její vlastní styl se jí podařilo najít až celkem nedávno. Požádali jsme Jacquelyn, aby nám řekla něco víc o technice, kterou tvoří. Prvním krokem je příprava tenkého plátku upečené hmoty, na který někdy umístí abstraktní květinu. Do něj potom pilkou vyřeže detail lístku nebo stonku.


Jacquelyn se netají svou láskou k tomuto stylu šperků, protože měla vždycky slabost pro detaily. Není žádným překvapením, že inspiraci pro svou tvorbu nejčastěji čerpá v přírodě, zejména pak v říši rostlin. Nám se obzvlášť líbí tvarová variabilita a jemné pastelové odstíny jejích romantických šperků, které jsou přímo stvořené na jaro.





145 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page