SHINY PIECES OF NATURE
top of page

SHINY PIECES OF NATURE


We’ve already seen many outstanding pieces of jewellery coming out of Anna Bragina’s studio. The Russian artist has explored many different styles – organic, faux metal, leather and other materials, hollow forms and many different surface techniques – and her work clearly shows that the possibilities of polymer clay are limitless.


Anna’s jewellery is always big, bold and superbly executed. Here pieces are often monochromatic, but when she uses colours, she definitely knows how to combine them. Her inspiration comes from different sources and the natural world is one of them. Today we would like to show you two of Anna’s nature inspired pieces.


Voluminous brooches in the form of stylized bamboo stalks and acorns show off Anna’s signature glossy finish technique as well as minimalistic design. Her special way of working with inks and varnish creates a particularly interesting surface effect. Anna says that her ideas are often born from the creative mess on her table. She is also a firm believer in doing what we love. She does it and she does it well, that’s for sure.


-


Z ateliéru Anny Braginy jsme už viděli vyjít mnoho různorodých šperků. Ruská polymerová umělkyně už prozkoumala a vyzkoušela mnoho různých stylů – organiku, imitace kovu, kůže a dalších materiálů, duté tvary a mnoho různých povrchových technik – a její práce jasně dokazuje, že možnosti polymeru jsou nekonečné.


Anniny šperky jsou vždy velké, výrazné a skvěle provedené. Její tvorba je často spíše monochromatická, ale pokud se rozhodne použít vícero barev, rozhodně ví, jak na to. Její práce je inspirována mnoha různými tématy a příroda je jedním z nich. Dnes bychom vám rádi přestavili právě dva takové její kousky inspirované přírodou.


Objemnější brože ve formě stylizovaných bambusových stvolů a žaludů dávají skvěle vyniknout Annině originální vysoce lesklé povrchové technice, stejně jako minimalistickému designu. Speciální způsob, jakým pracuje s inkousty a lakem vytváří obzvlášť zajímavý efekt. Anna říká, že její nápady často vznikají z kreativního nepořádku na jejím stole. Také hodně věří tomu, že člověk by měl dělat to, co miluje. Ona to dělá a dělá to velmi dobře, to je jisté.



132 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page