POLYMER CRAWLING
top of page

POLYMER CRAWLING


Passion for art was a part of his life since an early age, just like his fascination by nature and all its creations. Therefore it’s not surprising that the sculptor and painter Kenji Yumul Salvador mainly portrays nature and wildlife in his work. However, that’s not all he does.


He likes to challenge himself and experience different methods and techniques in sculpting, so he also renders subjects such as fantasy, mythical creatures, and cartoon and human figures. He always tries to keep his animal sculptures as accurate and realistic as possible. This is motivated by his effort to educate both children and adults about wildlife with the help of his artwork.


Accuracy was also the reason why he started working with polymer clay. Many years ago he sculpted using air dry clay, but he was looking for a more suitable material for his work. He says he’s very happy with polymer clay, because it is the most forgiving medium, which allows him to capture even the most delicate details of his insect and arachnid sculptures. Since he’s also a painter, he can apply his painting techniques to his sculptures to achieve convincing results.


Kenji taught himself to do just what he loves and what makes him happy and he advises the same strategy to all of us. His biggest dream is to have his very own art gallery, where he can put all his artwork on display. He is also enthusiastic about sharing his passion for creating with others via his great YouTube channel, so don’t forget to check it out. Kenji will be happy if you show him your support.


-


Vášeň pro umění byla součástí jeho života od útlého věku, stejně jako fascinace přírodou a vším živým. Není proto překvapením, že sochař a malíř Kenji Yumul Salvador ve své práci nejčastěji zobrazuje divokou přírodu a zvířata v ní žijící. To však není vše, co dělá.


Rád si klade různé výzvy a zkouší rozmanité metody a techniky, proto se věnuje také tématům jako je fantasy, mýtické bytosti, postavičky z animovaných filmů či lidské figury. U svých zvířecích soch se vždycky snaží o maximální přesnost a realističnost. Motivuje ho k tomu snaha vzdělávat děti i dospělé o přírodě a zvířatech prostřednictvím vlastní tvorby.


Přesnost byla také důvodem, kvůli kterému začal pracovat s polymerovou hmotou. Před mnoha lety modeloval ze samotvrdnoucí hmoty, ale zároveň stále hledal vhodnější materiál pro svou práci. Říká, že je s polymerovou hmotou velmi spokojený, protože je to velmi shovívavé médium, které mu umožňuje zachytit i ty nejjemnější detaily jeho hmyzích a pavoučích soch. Protože také maluje, může malířské techniky uplatnit ve své sochařské práci tak, aby dosáhl přesvědčivých výsledků.


Kenji se naučil dělat jen to, co miluje a co ho činí šťastným, a tuto strategii by poradil také nám ostatním. Jeho největším snem je mít svou vlastní galerii, ve které by mohl svoje díla vystavovat. Kromě toho nadšeně sdílí svou vášeň pro tvoření na svém úžasném YouTube kanálu, který určitě navštivte. Kenji bude rád, když se stanete fanoušky jeho tvorby.



266 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page