PLAYFUL TEXTURES
top of page

PLAYFUL TEXTURES


Mary Fesyunova’s love of needlework and her desire to do something with her own hands, to create beauty - this all comes from her family. Since childhood, she has been able and loved to sew, knit and embroider.


Her fascination with modeling began in the summer of 2012 with the creation of realistic flowers from cold porcelain. She recalls that it was an interesting experience, but she realized that this material does not meet her needs. And then she discovered polymer clay. She calls it a miracle material due to the variety of types, colours, techniques and fields of application, which open up unlimited possibilities for creativity.


Mary, who lives and creates in Bryansk, Russia, has been working with polymer clay for seven years now. She likes to experiment and try new things, she is always eager to learn. Even though she admits that she is still on the journey to finding her own recognizable style, she already makes unique jewellery that emphasizes the personality of its wearers.


Mary often uses various textures and patterns and their contrast. The brooches that we are introducing to you today are made of Fimo Leather Effect. We love the textures and colour combinations. When you’re looking at the center of the brooch, it’s like looking at softly draped fabric, which nicely contrasts with the notched rim.


-


Láska Mary Fesyunové k ručním pracem a její touha vytvářet něco vlastníma rukama, tvořit krásu – to vše pochází z její rodiny. Od dětství umí šít, plést a vyšívat a moc ráda se těmto aktivitám věnuje.


Její fascinace modelování začala v létě roku 2012, kdy poprvé vytvořila realistické květiny ze samotvrdnoucí hmoty. Vybavuje si, že to byla velmi zajímavá zkušenost, ale uvědomila si při ní, že tento materiál nesplňuje její požadavky. A potom objevila polymerovou hmotu. Nazývá ji zázračným materiálem, protože je dostupný v mnoha různých variantách a barvách a lze jej zpracovat odlišnými technikami a aplikovat různými způsoby, což otevírá neomezené možnosti vaší tvořivosti.


Mary, která žije v ruském Brjansku, pracuje s polymerem už sedmým rokem. Moc ráda experimentuje a zkouší nové věci, vždy se nadšeně učí něco nového. Přestože připouští, že svůj vlastní nezaměnitelný styl teprve hledá, už nyní vytváří jedinečné šperky, které podtrhují osobnost svého nositele.


Mary ve své tvorbě často používá různé textury a jejich kontrast. Brože, které vám představujeme dnes, jsou vyrobeny z Fima Leather Effect. Moc se nám líbí textury na nich použité a také jejich barevné kombinace. Když se díváte na střed brože, máte pocit, že se díváte na měkce nařasenou látku, která kontrastuje s vroubkovanými okraji.



239 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page