ORNAMENTAL WITCHCRAFT
top of page

ORNAMENTAL WITCHCRAFT




It is not easy to classify the style of Ellen Rococo’s jewellery. At first sight, you can notice a strong resemblance to Art Nouveau. If you take a closer look, however, it becomes clear to you that there‘s more than that to her artwork.


Ellen’s pieces are like Art Nouveau meets witchcraft and fantasy. There are powerful animal symbols, such as ravens, snakes, rams or dragons, hybrid creatures, like human figures with animal heads, as well as magical signs. The atmosphere is dark but not scary. You may not know what is going on, but you can feel it’s white magic.


The Ukrainian artist gave her heart to polymer clay in 2009. Since then her hobby has become a business and the main source of income. Ellen combines polymer clay with crystals, precious and semi-precious stones. She has recently mastered some new techniques in jewellery making, which greatly expanded the range of herpossibilities. For example, now she combines polymer clay with silver.


Apart from being a productive artist, Ellen is also socially active. Together with her friend, she organizes meetings and contests with gifts from sponsors, and she teaches workshops in Kiev in order to develop the Ukrainian polymer clay community. Visit Ellen’s social media and let her artwork charm you.


-


Je poněkud nelehké zařadit styl šperků Ellen Rococo. Na první pohled si můžete všimnout nápadné podobnosti se secesí. Pokud se však podíváte pozorněji, bude vám jasné, že v její tvorbě je toho mnohem víc.


Elleniny šperky jsou spíše kombinací secese s magií a fantazií. Jsou zde přítomny silné zvířecí symboly, jako například havran, had, beran, či drak, různé hybridní bytosti, jako lidé se zvířecí hlavou, stejně jako magické znaky. Atmosféra je temná, ne však děsivá. Možná nerozumíte tomu, co konkrétně šperky vyjadřují, ale jste si jistí, že je to magie dobra.


Ukrajinská umělkyně odevzdala své srdce polymeru v roce 2009. Od té doby se koníček vyvinul v seriózní podnikání a hlavní zdroj příjmů. Ellen ve svých špercích kombinuje polymer s krystaly, drahokamy a polodrahokamy. Nedávno si osvojila další šperkařské techniky, což velice rozšířilo její možnosti. Nově například kombinuje polymer se stříbrem.


Kromě toho, že je velmi produktivní šperkařkou, je Ellen aktivní také společensky. Spolu s kamarádkou pořádá srazy, sponzorované soutěže a učí polymerové workshopy v Kijevě, aby pomohla rozvoji ukrajinské polymerové komunity. Navštivte Ellenina sociální média a nechte se očarovat její tvorbou.



198 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page