ON THE HOOK
top of page

ON THE HOOK


It’s always great when art is amusing in some way. The polymer sardines by Laurence Pelé are not only pleasant to look at due to the coordinated colour combinations and patterns, but they’re also funny. They are part of the Spring 2020 fish-themed collection that Laurence created during the coronavirus pandemic lockdown.


Laurence used to work as a hairdresser. Nine years ago she discovered polymer clay and quickly became addicted to the medium due to all the creative possibilities it gives her. She started exploring them, trying various effect techniques, textures and patterns and so her jewellery was born.


She says especially enjoys playing with colours, which is obvious in her artwork. The French artist couldn’t divide her time and attention between plying her trade and doing art anymore and she decided to quit her day job eighteen months ago. Since then she is fully immersed into creating, trying to make a living on her passion. Of course, we keep our fingers crossed for her. If you like her sardines, take a moment to explore her website and check out her other beautiful creations.


-


Je vždycky skvělé, když je umění také určitým způsobem zábavné. Polymerové sardinky od Laurence Pelé jsou nejen příjemné na pohled díky sladěným barevným kombinacím a vzorům, ale jsou také vtipné. Jsou součástí letošní jarní kolekce s rybí tématikou, kterou Laurence vytvořila v období karantény během koronavirové pandemie.


Laurence je původní profesí kadeřnice. Před devíti lety objevila polymerovou hmotu a velmi rychle se na ní stala závislá, zejména kvůli všem tvůrčím možnostem, které jí poskytuje. Začala je zkoumat, zkoušet různé efekty, textury a vzory, a tak se pomalu začaly rodit její šperky. Říká, že si obzvlášť ráda hraje s barvami, což je v její tvorbě zjevné.


Francouzská tvůrkyně už nemohla dělit svůj čas a pozornost mezi provozování svého řemesla a tvorbu a před osmnácti měsíci se proto rozhodla svoje povolání opustit. Od té doby je plně ponořená do tvoření a snaží se živit svou vášní. My jí samozřejmě držíme palce. Pokud se vám líbí její sardinky, udělejte si chvilku a nakoukněte na její webové stránky, kde najdete další krásné šperky a dekorace z její dílny.


330 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page