HARLEQUIN BANGLES
top of page

HARLEQUIN BANGLES


You would probably have to make a lot of effort to find someone inside the polymer clay community who is not familiar with the art of Carol Blacburn. Carol is a renowned artist, teacher and writer. Her patterns, pillow beads, shell earrings, boxes and other vessels are as well known and loved as her lovely and bubbly personality.


Carol has a background in knitwear, she designed machine knitted fabrics for the US and European markets, and it definitely shows in her polymer clay art. Her polymer clay veneers often reflect the stitches and patterns in her knitwear such as zigzags, ripples, and network patterns.


Once she stopped working as a designer and freed herself from fashion industry forecasts for themes and colour predictions, she adopted a lot more intuitive approach to both colours and patterns.


Carol’s artwork clearly demonstrates that you don’t really need much in order to create wonderful things. She is a fan of simple tools and techniques; she achieves great results by simply cutting, twisting, folding, flipping and repetition of individual steps. Her Harlequin bangles are a great example of such approach. We absolutely love the colours and gradients as well as the perfect execution. Wearing one of these will certainly brighten up your day no matter the circumstances.


And if you would like to learn some of Carol’s skills, don’t hesitate to look for her classes. She is a great teacher with lots of experience and she loves teaching. And if you can’t make it to one of her workshops, you can check out her book, it‘s worth it.


-


Pravděpodobně by vám dalo hodně práce najít v polymerové komunitě někoho, kdo nezná tvorbu Carol Blacburn. Carol je význačná umělkyně, lektorka a autorka knih o polymerové hmotě. Její vzory, polštářkové korálky, mušličkové náušnice, krabičky a další nádoby jsou stejně tak známé a oblíbené, jako její milá a živá osobnost.


Carol dlouho pracovala jako návrhářka vzorů na pleteninách, navrhovala vzory pro strojově vyráběné látky pro americký a britský trh, a to se jednoznačně projevuje i v její tvorbě. Její polymerové vzory často odrážejí různé stehy a vzory na látkách, například cik cak, vlnky a síťované vzory. Když přestala pracovat jako designérka a nebyla už nucena podřizovat se módním trendům, začala s barvami a vzory pracovat mnohem intuitivněji.


Její tvorba hezky ukazuje, že k tomu, abyste vytvořili skvělé věci toho mnoho nepotřebujete. Je fanouškem jednoduchých technik a nástrojů a skvělých výsledků dosahuje jednoduše řezáním, kroucením, skládáním, přehazování a opakováním jednotlivých kroků. Její Harlekýnské náramky jsou skvělým příkladem jejího přístupu. Milujeme jejich barvy a barevné přechody, stejně jako perfektní provedení. Pokud si jeden takový náramek nasadíte, zaručeně rozzáří váš den bez ohledu na okolnosti.


A pokud byste si chtěli osvojit Caroliny dovednosti, neváhejte a vydejte se v budoucnu na jeden z jejích kurzů. Carol je skvělá lektorka se spoustou zkušeností a moc ráda učí. A pokud by vám to nevyšlo, zkuste alespoň nahlédnout do její knihy, stojí to zato.




241 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page