COLOURFUL ENERGY
top of page

COLOURFUL ENERGY


A self-taught artist, engineer and entrepreneur behind VeruDesigns – obviously, the Bolivian-born and Philadelphia-based artist Veruschka Stevens wears many hats. Veruschka describes her jewellery as bold and different. She often uses beautiful vibrant colours to honour her Bolivian roots. The “Imilita” necklace is a great example of her typical style.


The necklace is one of her series inspired by the Bolivian textiles known as “phullos”. Fabrics, patterns and textures are a huge source of inspiration for Veruschka. The three-part pendant is attached to a fabric collar by sewing and the resulting look is perfect.


Veruschka is one of the artists that were selected to be featured in our book A New Generation of Polymer Clay. Each of the featured artists shares their own story, high resolution pictures of their masterpieces and also a detailed tutorial, which teaches you to make a piece of original jewellery in the artist’s style.


If you want to explore the lives and art of twenty seven contemporary polymer clay artists, don’t hesitate and order your copy of the book. It’s carefully curated, printed on heavy paper and bound in hardcover. An absolute must for everyone interested in polymer clay art.


-


Umělkyně-samouk, inženýrka a podnikatelka stojící za značkou VeruDesigns – v Bolívii narozená a v americké Filadelfii žijící umělkyně Veruschka Stevens je zjevně ženou zastávající mnoho různých rolí. Veruschka sama popisuje svoje šperky jako odvážné a prostě jiné. Často používá krásné zářivé barvy, aby vzdala poctu svým bolivijským kořenům. Náhrdelník pojmenovaný „Imellita“ je skvělým příkladem jejího typického stylu.


Náhrdelník je jedním ze série šperků inspirovaných bolivijskými látkami známými jako „phullos“. Textílie, vzory a textury jsou pro Veruschku silným zdrojem inspirace. Přívěsek skládající se ze tří částí je přišit na látkový závěs a výsledný vzhled je dokonalý.


Veruschka je jednou z umělců, kteří byli vybráni do knihy A New Generation of Polymer Clay. Každý z představovaných tvůrců v knize sdílí svůj vlastní příběh, fotky svých nejlepších šperků ve vysokém rozlišení a také podrobný návod, podle kterého si můžete vyrobit šperk v jejich originálním stylu.


Pokud se chcete dozvědět víc o životě a tvorbě dvaceti sedmi současných polymerových umělců, neváhejte a knížku si objednejte. Je pečlivě uspořádaná, vytištěná na velmi kvalitním papíře a vázaná v pevné vazbě. Kniha byla vydaná pouze v anglickém jazyce. Určitě nesmí chybět nikomu, kdo se zajímá o polymerové umění.


189 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page