BEAUTY IN DIVERSITY
top of page

BEAUTY IN DIVERSITY


We especially love showing you great creative projects. That’s why we’re excited to show you the brooches that Juliya Laukhina created for this year’s Clayvember Marathon. The goal of this challenge was to create a piece of polymer clay art every day of the month and Juliya’s November creations are simply superb.


There’s so much variety, and yet the resulting collection is surprisingly cohesive. The Russian artist achieved that mostly through her colour choices, patterns and textures. Each piece displays one or more interesting surface techniques and the overall style ranges from graphic to organic.


Juliya first encountered with polymer clay in 2009 and, just like many others, she immediately fell in love. She quit her day job working as a florist and started making jewellery from polymer. She began selling it via her social networks and her artwork became successful almost instantly. Once demand exceeded supply, she rented a small studio because there was not enough space at home.


In 2011 she, together with her husband and a friend, opened a shop with polymer clay and art supplies. She says that she currently spends a lot of time managing the shop, but her love for creating hasn’t dwindled in the slightest and her stunning brooch collection clearly demonstrates that.


-


Moc rádi vám ukazujeme vynikající kreativní projekty. Dnes vám s nadšením představujeme brože, které Juliya Laukhina vytvořila v rámci letošní kreativní výzvy Clayvember, jejímž cílem bylo vytvořit každý den jeden polymerový výrobek. A je nutno říci, že Juliyny šperky inspirované touto výzvou jsou prostě úžasné.


Celá kolekce je velmi rozmanitá, přesto však překvapivě kompaktní. Ruská umělkyně toho dosáhla výběrem barev a použitím vzorů a textur. Každý kousek reprezentuje jednu nebo více povrchových technik a celkový dojem kombinuje prvky grafického a organického stylu.


Juliya se s polymerovou hmotou poprvé setkala v roce 2009 a stejně jako mnoho dalších se do ní okamžitě zamilovala. Odešla ze zaměstnání, kde pracovala jako floristka, a začala vyrábět šperky z polymerové hmoty. Ty poté prodávala na sociálních sítích a úspěch se dostavil téměř okamžitě. Jakmile poptávka převýšila nabídku, pronajala si malý ateliér, protože doma už na tvoření nebylo dostatek místa.


V roce 2011 si spolu s manželem a kamarádem otevřela obchod s polymery a kreativními potřebami. Říká, že aktuálně nejvíc času věnuje provozování obchodu, ale její láska ke tvoření se nikterak nezmenšila, což její kolekce broží jasně dokazuje.



270 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page