A BRAND NEW WORLD
top of page

A BRAND NEW WORLD



The Russian artist Oksana Panchenko and her husband Andrey created a unique fantasy world for just for themselves. The artist couple uses various materials to create a vast array of objects such as realistic portrait dolls, soft and play dolls, interiors and interior elements, jewellery, props, leather notebooks and photo albums, clocks, lamps, mechanisms, boxes and more.


Whether it’s a winged lion, mermaid or a doll with a dreamy face, all their creations seem to be perfectly real and unreal at the same time.



They both say that they love working together, constantly experimenting and looking for new ways of doing things. They work alone without any hired help, so they had to learn all the necessary skills. Artistic freedom is extremely important to them and they strive to remain free in expressing their creative ideas while fulfilling the wishes of their customers. They welcome custom orders and the more complex and unusual the commission is, the better.


Oksana uses polymer clay in many ways and explores various techniques to capture the nature of her portrait dolls as well as the fantasy ones. One years ago she came up with her concept of a flat world and now it is inhabited with new characters, and she keeps developing it all the time. She has a unique and inimitable style. For example, she puts human faces on animals or merges and swaps male and female features.


Their artwork shows off great artistic skills, sense of detail and a coherent vision. Take your time to check out the social media of their brand, OleLoo, and explore all the special characters and objects coming from Oksana and Andrey’s studio.


-


Ruská umělkyně Oksana Panchenko a její manžel Andrey si pro sebe vytvořili svůj vlastní fantazijní svět. Manželský pár tvoří široké spektrum uměleckých předmětů, jako například realistické portrétní panenky, měkké panenky, panenky na hraní, interiérové doplňky, šperky, rekvizity, kožené zápisníky a fotoalba, hodiny, lampy, různé mechanismy a mnoho dalšího, vše z různých materiálů. Ať už je to okřídlený lev, mořská panna, panenka se zasněným výrazem v obličeji, všechny jejich výtvory působí velmi reálně i nereálně zároveň.


Oba shodně tvrdí, že spolu pracují moc rádi, soustavně experimentují a hledají nové způsoby tvoření. Pracují sami, bez toho, aby si najímali pomocníky, tudíž si museli osvojit všechny potřebné dovednosti. Umělecká svoboda hraje v jejich tvorbě velmi důležitou roli, vždy se snaží svobodně vyjadřovat svoje kreativní myšlenky a přitom uspokojit přání svých zákazníků. S oblibou pracují na zakázkách a čím složitější a neobvyklejší daná zakázka je, tím lépe.


Oksana používá polymerovou hmotu mnoha různými způsoby a zkoumá možnosti různých technik, aby ideálně zachytila podstatu svých portrétních i fantazijních panen. Před rokem přišla s konceptem „ploché země“, která je teď už obývána mnoha novými bytostmi a postavičkami, a Oksana ji stále rozvíjí. Má jedinečný a nenapodobitelný styl. Například propůjčuje zvířatům lidské obličeje, či zaměňuje mužské a ženské rysy a stírá rozdíly mezi nimi.


Jejich tvorba ukazuje skvělé tvůrčí dovednosti, smysl pro detail a promyšlenou vizi. Udělejte si čas, podívejte se na sociální média jejich značky OleLoo a prozkoumejte všechny ty zvláštní postavy a objekty z dílny Oksany a Andreye.




156 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page