DESIGN TRIANGLES
top of page

DESIGN TRIANGLES


Bridget Derc, from Hereford in England, likes to decorate her home with polymer clay objects. Having purchased some triangular cutters, she was looking for a suitable project to explore their potential. A set of old place mats and coasters seemed to be just right for this project.


Bridget used a drawing software to design four sets of place mats and coasters in a bright colour scheme. Then it was simply a matter of blending and rolling out the clay, cutting hundreds of triangles and putting them into a black background. After curing, Bridget glued the veneers onto the place mats and sended the edges. Then she covered the mats with a layer of epoxy resin for a high-gloss finish.


Another of Bridget‘s projects is her cat portrait. Here she takes inspiration from Egyptian cat art to immortalise her cat in polymer clay. Also in this project, she used technology first. She created a digital image as a guide and then set about creating mosaic pieces. The cured pieces were embedded into a background made with skinner blends and cured again. Finally, the picture is framed in polymer using scrap clay for the base. We like this idea!


-


Bridget Derc z Herefordu v Anglii ráda zdobí svůj předměty z polymeru. Když si koupila trojúhelníková vykrajovátka, přemýšlela o vhodném projektu, který by naplno využil jejich potenciálu. Vzala několik starých prostírání a za pomoci počítačového softwaru navrhla čtyři různé designy v zářivých barvách. Pak už to byla pouze otázka míchání barev, zpracování hmoty, blendování, krájení stovek trojúhelníků a jejich skládání do černém podkladu. Po upečení Bridget polymerové placky nalepila na povrch prostírání, obrousila hrany a pro docílení krásně lesklého povrchu vše zalila epoxidovou pryskyřicí.


Dalším Bridgetiným projektem je její kočičí portrét. Tady čerpala inspiraci z uměleckého vyobrazení koček ve starém Egyptě a pomocí polymerové hmoty navždy zvěčnila svou vlastní kočku. Také v tomto projektu nejprve využila technologii. Vytvořila si digitální obraz jako šablonu, poté začala z jednotlivých kousků sestavovat mozaiku. Jednotlivé upečené kousky pokládala na blendovaný podklad, upekla a nakonec obraz vsadila do polymerového rámu. Tento nápad se nám moc líbí!



145 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page