A TRIP TO REMEMBER
top of page

A TRIP TO REMEMBER


Russia’s Katerina Sidorova, who creates under her brand name Kalinka Polinka, has been playing with polymer clay for over ten years. Like many women, she started modelling with clay when her first daughter was born. At first, she wanted to sculpt dolls, but then she saw how to make a cane. She liked the process very much and spent an incredible amount of clay on making canes.


There were not so many modeling lessons in Russian at that time, so Katya began to share her experience. She has done more than 100 free lessons. It is not surprising that she is enthusiastic about sharing her skills, because she qualified as a drawing teacher, so teaching runs in her blood.


It can be said that she doesn’t have a singular style or direction. Katya loves to try and come up with something new every time. As far as her inspiration is concerned, she is especially fond of patterns, beautiful tiles, ornaments.


This brooch and pendant were created after Katya’s trip to Italy. She confesses that she is in love with this country, with its nature, quiet villages, and the friendly Italians. With a group of friends, she walked along the Franks road for two weeks on foot from Siena to Rome. The trip was truly memorable for her, so she wished to capture its atmosphere in her art. As you can see, she definitely succeeded.


-


Ruska Katerina Sidorova, která tvoří pod značkou Kalinka Polinka, pracuje s polymerovou hmotou přes deset let. Podobně jako mnoho žen i ona začala tvořit poté, co se jí narodila první dcerka. Původně měla v úmyslu modelovat panenky, ale potom zjistila, jak se tvoří z polymeru cany. Zamilovala si proces výroby canů a na jejich tvorbu pak spotřebovala neskutečné množství hmoty.


Když začínala tvořit, nebylo ještě dostupných mnoho kurzů o tvorbě z polymerové hmoty v ruském jazyce, proto začala sdílet své vlastní zkušenosti. Dosud vytvořila přes 100 free tutoriálů. Nepřekvapuje nás, že Katya tak nadšeně sdílí svoje dovednosti, protože je vystudovaná učitelka výtvarné výchovy a učení má v krvi.


Dá se říci, že v její tvorbě nepřevládá jeden styl či směr. Ráda zkouší a vymýšlí pokaždé něco nového. Co se týče inspirace, miluje hlavně různé vzory, krásné kachličky a ozdoby.


Tuto brož a přívěsek Katya vytvořila po návratu z výletu v Itálii. Svěřila se nám, že na Itálii miluje snad úplně všechno – její přírodu, tiché vesničky a její přátelské obyvatele. Výlet podnikla se skupinou přátel, dva týdny kráčeli po tzv. Francké cestě, spojující Sienu a Řím. Protože to byl pro Katyu opravdu nezapomenutelný zážitek, chtěla jeho atmosféru zachytit ve své tvorbě. Jak můžete vidět, rozhodně se jí to povedlo.



235 views

EXPLORE OUR PRODUCTS
FOR POLYMER CLAY ARTISTS

bottom of page